Emoji đŸ˜€đŸ€ŁđŸ˜đŸ˜˜đŸ’ȘđŸ‘đŸ¶đŸ±đŸ­đŸ“đŸ

Emoji

Emoji tai hymiö on varmasti yksi eniten kÀytetyistÀ merkeistÀ pÀvittÀisessÀ viestinnÀssÀ erilaisissa sosiaalisissa medioissa.

Emojilla voidaan ilmaista monia eri tunteita ja tilanteita. Klikkaamalla emojia ja lisÀÀmÀllÀ omaa tunnetilaa kuvaava kuvake, on monesti helpompi tapa ilmaista itseÀÀn kuin jos sama pitÀisi kirjoittaa sanoin.

Joskus emojin kÀytössÀ on kuitenkin ongelmana se, ettÀ vastaanottaja voi tulkita lÀhetetyn emojin aivan toisin kuin sen lÀhettÀjÀ on tarkoittanut.

Alunperin emoji keksittiin japanissa. Itse sana ’emoji’ tulee japanista, jolloin ’e’ tarkoittaa ’kuvaa’ ja ’moji’ puolestaan ’kirjainta’ tai ’kuvaketta’.

emojiEnsimmĂ€iset emojit luotiin japanilaiselle matkapuhelinyhtiölle vuonna 1999. Inspiraation lĂ€hteenĂ€ oli japanilainen ’manga’, eli tyypilliset japanilaiset piirroshahmot. Japanissa emojit saavuttivatkin heti suuren suosion, koska oli paljon helpompaa ja nopeampaa ilmaista eri asioita yhdellĂ€ kuvakkeella, kuin monimutkaisilla kirjainmerkeillĂ€.

NykyaÀÀn emojeita kÀytetÀÀn kuitenkin ympÀri maailmaa. Ne ovat saaneet suuren suosion kaikenikÀisten viestittelijöiden keskuudessa. Moni on havainnut ettÀ emojit vÀrittÀvÀt mukavasti viestintÀÀ ja niillÀ on kÀtevÀÀ ilmaista omia ajatuksiaan ja tunteitaan ilman sanoja.

NiinpÀ tÀnÀpÀivÀnÀ kÀytössÀ onkin satoja erilaisia kuvakkeita ja merkkejÀ. Ja uusia tulee lisÀÀ sitÀ mukaa, kun ihmiset keksivÀt niitÀ tai pyytÀvÀt niitÀ osaksi sosiaalista viestintÀÀ.

Facebook emoji

Facebook emoji on pÀivÀ pÀivÀltÀ yleisemmin kÀytetty kuvake. Vaikka emojeita alun alkaeen on kÀytetty enimmÀkseen muissa kÀnnykÀn viestittely palveluissa, nykyÀÀn myös sosiaalisessa mediassa halutaan ilmaista tunteita emoji hymiöillÀ.

Katso lisÀÀ tÀÀltÀ: Facebookin emoji

Suomi emoji

Suomi emoji oli ensimmÀinen maailmalla julkaistu tiettyyn maahan ja sen tapoihin liittyvÀ hymiö. EnsimmÀinen Suomi emoji-sarja koostui 29 kieli poskella tehdystÀ kuvakkeesta. Niiden tarkoituksena oli helpottaa sellaisia suomalaisia ilmauksia ja tunteita, joita olisi vaikeaa tai liian monimutkaista selittÀÀ kirjoittamalla.

NĂ€issĂ€ kuvakkeissa oli mukana sellaisia suomalaisia tapoja ja perinteitĂ€ kuin ’sauna’, ’villasukat’, ’riisipiirakka’, ’kalsarikĂ€nnit’ ja ’rauhanvĂ€littĂ€jÀ’. Viimeisin on kuvake rauhan Nobel palkinnon voittaneesta Martti Ahtisaaresta tekemĂ€ssĂ€ rauhan merkkiĂ€ pitĂ€mĂ€llĂ€ kahta sormea pystyssĂ€.

Kaikki eivÀt kuitenkaan olleet tÀysin tyytyvÀisiÀ juskaistuihin Suomi emojeihin. KritiikkiÀ annettiin esimerkiksi siitÀ, ettÀ niitÀ ei voinut lisÀtÀ tekstin sisÀÀn samoin kuin Unicode-standardiin perustuvia emojeita.

Siksi Suomi emojista ehdotettiinkin kÀytettÀvÀksi ilmaisua emoji-tarra. TÀmÀ sen vuoksi, ettÀ yleensÀ emoji ymmÀrretÀÀn olevan nÀppÀimistöstÀ löytyvÀ pieni kuva, jonka voi liittÀÀ tekstin keskelle. Emoji-tarraa ei sinÀllÀÀn voi liittÀÀ tekstin sekaan, vaan se on erillinen isompi oma kuvansa.

Emoji tyyny

Emoji tyyny on varmasti yksi osoitus emojien suosiosta. NÀin itse emoji kuvake on totaalisesti irroittautunut alkuperÀisestÀ ympÀristöstÀÀn internetin keskusteluista ja virtuaalimaailmasta todelliseen, kÀsin kosketeltavaan muotoon.

Monet haluavatkin ilmaista tunnetilojaan emoji tyynyillÀ myös virtuaalimaailman ulkopuolella. Kukapa ei ymmÀrtÀisi minkÀ viestin haluavat antaa sohvalta löytyvÀt kirkkaankeltaiset hymynaama tyynyt. TyynyillÀ voi myös viestiÀ, ettÀ niiden omistaja on aktiivinen sosiaalisen median kÀyttÀjÀ ja kÀyttÀÀ emojeita myös sen ulkopuolella.

Useat verkkokaupat ovatkin alkaneet markkinoida mitĂ€ erilaisimpia versioita emoji tyynyistĂ€. NiitĂ€ voi helposti tilata 5 – 10 euron hintaan netistĂ€. Katso tarkempi listĂ€ verkkokaupoista tÀÀltĂ€.

Emoji png

Emoji png muodossa on tuonut mukanaan kuvakkeisiin uusia ulottuvuuksia. Yksi nÀistÀ on esimerkiksi osittainen kuvakkeen lÀpinÀkyvyys.

Periaatteessa png kuvilla voidaan korvata vanhempaan gif formaattiin perustuvat kuvakkeet. Mutta ongelmana voi olla joidenkin selainten heikohko tuki png muotoisille kuville. NÀin varsinkaan vanhemmat selaimet eivÀt aina nÀytÀ png kuvakkeita.

Uusimmissakin selaimissa on ollut ongelmia lÀpinÀkyvyyden oikean toteutuksen aikaansaamiseksi.

Voit kopioita kaikki hymiöt tÀltÀ sivulta.

Huawei emoji

Huawei emoji on joskus aiheuttanut pÀÀnvaivaa Huawei merkkisten puhelinten kÀyttÀjille. Ongelmana on ollut se, ettÀ kirjoitetut emojit eivÀt nÀy puhelimen nÀytöllÀ.

Muissa puhelimissa kÀytettÀvÀ ohjelma ei aina ole yhteensopiva Huawei puhelinten kÀyttÀmÀn ohjelman kanssa.

Joskus ongelma on voitu ratkaista asentamalla sellainen nÀppÀimistö-ohjelma, joka tukee paremmin lÀhetettyja ja vastaanotettuja emojeita. Esimerkiksi asentamalla ja aktivoimalla google nÀppÀimistön Huawein puhelimeen on ratkaissut ongelman.

Toisinaan on riittĂ€nyt se, ettĂ€ puhelimen valikossa (Menu) on valinnut ’lisÀÀ kuvake’ (Insert Smiley) vaihtoehdon. NĂ€in emojit rikastuttavat myös Huawein puhelimia kĂ€yttĂ€vien henkilöiden viestittelyĂ€.

Emoji Facebook

Emoji Facebook kÀyttÀjien keskuudessa on saanut suurta suosiota. Vaikka emojia onkin ennen kÀytetty muissa viestintÀmuodoissa, nyt niiden kÀyttöön tottuneet henkilöt ovat tuoneet ne myös Facebookiin.

Jos haluaa kÀyttÀÀ sellaisia emojeitÀ, joita ei facebookista löydy, on kopioitava kyseinen kuvake facebookin ulkopuoliselta sivustolta ja liitettÀvÀ kirjoitukseen.

Uudet emojit

Uudet emojit rikastuttavat niiden kÀyttÀjien valikoimia sÀÀnnöllisesti. NÀin viestittelystÀ tulee entistÀ hauskempaa, kun uusia hymiöitÀ ja kuvioita ilmaantuu kÀyttÀjien ulottuville.

Tietysti uusien emojien saatavuus riippuu puhelimen tai tabletin valmistajasta, sillÀ tarvitaan Unicode-pÀivitys uusien emojien nÀkymiseksi.

Uusimpiin emoijeihin on lisÀtty mm. sellaisia ilmauksia kuin oranssi sydÀn, oksentava hymiö, tÀhtisilmÀien virnistÀvÀ hymiö partasuinen mies, erilaiset harrastuksiin liittyvÀt kuvakkeet, kuten vuorikiipeilijÀ ja monet uudet mielikuvitushahmot.

SydÀn emoji

SydÀn emoji voi ilmaista sen saajalle monia eri viestejÀ. Perinteisesti sydÀn emoji on ollut mukana top 3 eniten kÀytettyjen emojien joukossa sosiaalisissa medioissa.

Monesti sydÀmellÀ ilmaistaan rakkauden ja kiintymyksen tunnetta sen saajaa kohtaan. Mutta myös erivÀrisillÀ sydÀmillÀ voi lÀhettÀjÀ ilmaista sydÀnsurua, huolestuneisuutta tai turtuneisuutta.

SydÀn emojilla on viime aikoina myös muistutettu erityisesti Facebook kÀyttÀjille, ettÀ tÀmÀn tulisi muistaa miten tÀrkeÀÀ on tutkia sÀÀnnöllisesti omat rintansa. Monesti naiset julkaisevat naispuolisten ystÀviensÀ facebook seinÀllÀ pelkÀn sydÀn emojin ilman sanoja.

Tarkoituksena on lisÀtÀ tietoisuutta rintasyövÀn vaaroista ja samalla varmistua siitÀ, ettei omissa rinnoissa ole tuntuvia kasvaimia. Monesti tÀmÀn yleisen viestin lisÀksi sen lÀhettÀjÀ lÀhettÀÀ yksityisen viestin, jossa kehotetaan lÀhettÀmÀÀn tÀmÀ viesti eteenpÀin omille naispuolisille ystÀville.

Emoji android

Emoji android kÀyttöjÀrjestelmÀn kÀyttÀjien keskuudessa on helposti saatavilla.

Emojien tuki android puhelimeen riippuu siitÀ, mitÀ android versiota kÀytetÀÀn. Jokainen uusi android jÀrjestelmÀ liittÀÀ tuen uusimmille emoji hahmoille.

Jos emoji hahmot eivÀt nÀy android jÀrjestelmÀssÀ olevassa nÀppÀimistössÀ, voi apuna olla kokeilla eri nÀppÀimistö tyyppiÀ. TÀmÀ vaihto tehdÀÀn laitteen asetuksissa. Tai sitten voidaan ladata esimerkiksi Play-Storesta Googlen nÀppÀimistö, joka tukee emojeja android puhelimissa.

Emoji suomeksi

Emoji suomeksi on yksinkertaisesti hymiö. Emoji on siis kuva, jota kÀytetÀÀn viesteissÀ erityisesti Àlypuhelinten vÀlisessÀ viestittelyssÀ.

NykyÀÀn ne ovat tÀrkeÀnÀ osana myös Facebookin, Twitterin, Instagramin ja muiden suosittujen ohjelmien kÀyttÀjien viestittelyÀ.

Emojeihin kuuluvat nykyÀÀn myös sadat muut kuvat, jotka eivÀt ole perinteisiÀ keltanaamaisia hymiökuvakkeita. EsimerkkinÀ sadat eri maiden lippuja esittÀvÀt kuvakkeet.

Suomessa kÀytetyin emoji on onnenkyyneleet kuvake. TÀmÀ kyyneleet silmissÀ naurava keltainen naama ohitti vuonna 2014 jopa perinteiset sydÀn ja perushymiö kuvakkeet.