Emoji 😀🤣😍😘💪👍🐶🐱🐭🍓🍏

Emoji

Emoji tai hymiö on varmasti yksi eniten käytetyistä merkeistä pävittäisessä viestinnässä erilaisissa sosiaalisissa medioissa.

Emojilla voidaan ilmaista monia eri tunteita ja tilanteita. Klikkaamalla emojia ja lisäämällä omaa tunnetilaa kuvaava kuvake, on monesti helpompi tapa ilmaista itseään kuin jos sama pitäisi kirjoittaa sanoin.

Joskus emojin käytössä on kuitenkin ongelmana se, että vastaanottaja voi tulkita lähetetyn emojin aivan toisin kuin sen lähettäjä on tarkoittanut.

Alunperin emoji keksittiin japanissa. Itse sana ’emoji’ tulee japanista, jolloin ’e’ tarkoittaa ’kuvaa’ ja ’moji’ puolestaan ’kirjainta’ tai ’kuvaketta’.

emojiEnsimmäiset emojit luotiin japanilaiselle matkapuhelinyhtiölle vuonna 1999. Inspiraation lähteenä oli japanilainen ’manga’, eli tyypilliset japanilaiset piirroshahmot. Japanissa emojit saavuttivatkin heti suuren suosion, koska oli paljon helpompaa ja nopeampaa ilmaista eri asioita yhdellä kuvakkeella, kuin monimutkaisilla kirjainmerkeillä.

Nykyaään emojeita käytetään kuitenkin ympäri maailmaa. Ne ovat saaneet suuren suosion kaikenikäisten viestittelijöiden keskuudessa. Moni on havainnut että emojit värittävät mukavasti viestintää ja niillä on kätevää ilmaista omia ajatuksiaan ja tunteitaan ilman sanoja.

Niinpä tänäpäivänä käytössä onkin satoja erilaisia kuvakkeita ja merkkejä. Ja uusia tulee lisää sitä mukaa, kun ihmiset keksivät niitä tai pyytävät niitä osaksi sosiaalista viestintää.

Facebook emoji

Facebook emoji on päivä päivältä yleisemmin käytetty kuvake. Vaikka emojeita alun alkaeen on käytetty enimmäkseen muissa kännykän viestittely palveluissa, nykyään myös sosiaalisessa mediassa halutaan ilmaista tunteita emoji hymiöillä.

Katso lisää täältä: Facebookin emoji

Suomi emoji

Suomi emoji oli ensimmäinen maailmalla julkaistu tiettyyn maahan ja sen tapoihin liittyvä hymiö. Ensimmäinen Suomi emoji-sarja koostui 29 kieli poskella tehdystä kuvakkeesta. Niiden tarkoituksena oli helpottaa sellaisia suomalaisia ilmauksia ja tunteita, joita olisi vaikeaa tai liian monimutkaista selittää kirjoittamalla.

Näissä kuvakkeissa oli mukana sellaisia suomalaisia tapoja ja perinteitä kuin ’sauna’, ’villasukat’, ’riisipiirakka’, ’kalsarikännit’ ja ’rauhanvälittäjä’. Viimeisin on kuvake rauhan Nobel palkinnon voittaneesta Martti Ahtisaaresta tekemässä rauhan merkkiä pitämällä kahta sormea pystyssä.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet täysin tyytyväisiä juskaistuihin Suomi emojeihin. Kritiikkiä annettiin esimerkiksi siitä, että niitä ei voinut lisätä tekstin sisään samoin kuin Unicode-standardiin perustuvia emojeita.

Siksi Suomi emojista ehdotettiinkin käytettäväksi ilmaisua emoji-tarra. Tämä sen vuoksi, että yleensä emoji ymmärretään olevan näppäimistöstä löytyvä pieni kuva, jonka voi liittää tekstin keskelle. Emoji-tarraa ei sinällään voi liittää tekstin sekaan, vaan se on erillinen isompi oma kuvansa.

Emoji tyyny

Emoji tyyny on varmasti yksi osoitus emojien suosiosta. Näin itse emoji kuvake on totaalisesti irroittautunut alkuperäisestä ympäristöstään internetin keskusteluista ja virtuaalimaailmasta todelliseen, käsin kosketeltavaan muotoon.

Monet haluavatkin ilmaista tunnetilojaan emoji tyynyillä myös virtuaalimaailman ulkopuolella. Kukapa ei ymmärtäisi minkä viestin haluavat antaa sohvalta löytyvät kirkkaankeltaiset hymynaama tyynyt. Tyynyillä voi myös viestiä, että niiden omistaja on aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä ja käyttää emojeita myös sen ulkopuolella.

Useat verkkokaupat ovatkin alkaneet markkinoida mitä erilaisimpia versioita emoji tyynyistä. Niitä voi helposti tilata 5 – 10 euron hintaan netistä. Katso tarkempi listä verkkokaupoista täältä.

Emoji png

Emoji png muodossa on tuonut mukanaan kuvakkeisiin uusia ulottuvuuksia. Yksi näistä on esimerkiksi osittainen kuvakkeen läpinäkyvyys.

Periaatteessa png kuvilla voidaan korvata vanhempaan gif formaattiin perustuvat kuvakkeet. Mutta ongelmana voi olla joidenkin selainten heikohko tuki png muotoisille kuville. Näin varsinkaan vanhemmat selaimet eivät aina näytä png kuvakkeita.

Uusimmissakin selaimissa on ollut ongelmia läpinäkyvyyden oikean toteutuksen aikaansaamiseksi.

Voit kopioita kaikki hymiöt tältä sivulta.

Huawei emoji

Huawei emoji on joskus aiheuttanut päänvaivaa Huawei merkkisten puhelinten käyttäjille. Ongelmana on ollut se, että kirjoitetut emojit eivät näy puhelimen näytöllä.

Muissa puhelimissa käytettävä ohjelma ei aina ole yhteensopiva Huawei puhelinten käyttämän ohjelman kanssa.

Joskus ongelma on voitu ratkaista asentamalla sellainen näppäimistö-ohjelma, joka tukee paremmin lähetettyja ja vastaanotettuja emojeita. Esimerkiksi asentamalla ja aktivoimalla google näppäimistön Huawein puhelimeen on ratkaissut ongelman.

Toisinaan on riittänyt se, että puhelimen valikossa (Menu) on valinnut ’lisää kuvake’ (Insert Smiley) vaihtoehdon. Näin emojit rikastuttavat myös Huawein puhelimia käyttävien henkilöiden viestittelyä.

Emoji Facebook

Emoji Facebook käyttäjien keskuudessa on saanut suurta suosiota. Vaikka emojia onkin ennen käytetty muissa viestintämuodoissa, nyt niiden käyttöön tottuneet henkilöt ovat tuoneet ne myös Facebookiin.

Jos haluaa käyttää sellaisia emojeitä, joita ei facebookista löydy, on kopioitava kyseinen kuvake facebookin ulkopuoliselta sivustolta ja liitettävä kirjoitukseen.

Uudet emojit

Uudet emojit rikastuttavat niiden käyttäjien valikoimia säännöllisesti. Näin viestittelystä tulee entistä hauskempaa, kun uusia hymiöitä ja kuvioita ilmaantuu käyttäjien ulottuville.

Tietysti uusien emojien saatavuus riippuu puhelimen tai tabletin valmistajasta, sillä tarvitaan Unicode-päivitys uusien emojien näkymiseksi.

Uusimpiin emoijeihin on lisätty mm. sellaisia ilmauksia kuin oranssi sydän, oksentava hymiö, tähtisilmäien virnistävä hymiö partasuinen mies, erilaiset harrastuksiin liittyvät kuvakkeet, kuten vuorikiipeilijä ja monet uudet mielikuvitushahmot.

Sydän emoji

Sydän emoji voi ilmaista sen saajalle monia eri viestejä. Perinteisesti sydän emoji on ollut mukana top 3 eniten käytettyjen emojien joukossa sosiaalisissa medioissa.

Monesti sydämellä ilmaistaan rakkauden ja kiintymyksen tunnetta sen saajaa kohtaan. Mutta myös erivärisillä sydämillä voi lähettäjä ilmaista sydänsurua, huolestuneisuutta tai turtuneisuutta.

Sydän emojilla on viime aikoina myös muistutettu erityisesti Facebook käyttäjille, että tämän tulisi muistaa miten tärkeää on tutkia säännöllisesti omat rintansa. Monesti naiset julkaisevat naispuolisten ystäviensä facebook seinällä pelkän sydän emojin ilman sanoja.

Tarkoituksena on lisätä tietoisuutta rintasyövän vaaroista ja samalla varmistua siitä, ettei omissa rinnoissa ole tuntuvia kasvaimia. Monesti tämän yleisen viestin lisäksi sen lähettäjä lähettää yksityisen viestin, jossa kehotetaan lähettämään tämä viesti eteenpäin omille naispuolisille ystäville.

Emoji android

Emoji android käyttöjärjestelmän käyttäjien keskuudessa on helposti saatavilla.

Emojien tuki android puhelimeen riippuu siitä, mitä android versiota käytetään. Jokainen uusi android järjestelmä liittää tuen uusimmille emoji hahmoille.

Jos emoji hahmot eivät näy android järjestelmässä olevassa näppäimistössä, voi apuna olla kokeilla eri näppäimistö tyyppiä. Tämä vaihto tehdään laitteen asetuksissa. Tai sitten voidaan ladata esimerkiksi Play-Storesta Googlen näppäimistö, joka tukee emojeja android puhelimissa.

Emoji suomeksi

Emoji suomeksi on yksinkertaisesti hymiö. Emoji on siis kuva, jota käytetään viesteissä erityisesti älypuhelinten välisessä viestittelyssä.

Nykyään ne ovat tärkeänä osana myös Facebookin, Twitterin, Instagramin ja muiden suosittujen ohjelmien käyttäjien viestittelyä.

Emojeihin kuuluvat nykyään myös sadat muut kuvat, jotka eivät ole perinteisiä keltanaamaisia hymiökuvakkeita. Esimerkkinä sadat eri maiden lippuja esittävät kuvakkeet.

Suomessa käytetyin emoji on onnenkyyneleet kuvake. Tämä kyyneleet silmissä naurava keltainen naama ohitti vuonna 2014 jopa perinteiset sydän ja perushymiö kuvakkeet.